Bănci și Asigurări

UniCredit Consumer Financing ia 15 mil. euro de la BERD pentru finanţarea proiectelor verzi

UniCredit Consumer Financing ia 15 mil. euro de la BERD...

Autor: Cristina Bellu

21.12.2020, 13:21 157

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare  (BERD) şi Fondul de Cooperare şi Dezvoltare Internaţională (TaiwanICDF) acordă un împrumut de 15 mil. euro instituţiei financiare non-bancare UniCredit Consumer Financing (UCFIN), parte a grupului UniCredit Bank, în vederea finanţărilor pentru investiţii în tehnologie verde, materiale şi soluţii pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice a locuinţelor.

Împrumutul combină cele 4 milioane de euro finanţare preferenţială acordată de TaiwanICDF cu facilitatea de 11 milioane de euro acordată de BERD.

Printre potenţialele investiţii se numără atât tehnologiile cu eficienţă energetică ridicată de încalzire, apă şi electricitate cât şi componente ale clădirilor precum pereţi, ferestre şi acoperişuri.

“Accesul la finanţare verde în România rămâne limitat pentru populaţia care urmăreşte îmbunătăţirea eficienţei energetice a locuinţelor. Impreună cu UniCredit Consumer Financing  suntem perfect pozitionaţi pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la tehnologiile verzi şi economiile de energie în beneficiul populaţiei”, explică Mark Davis, Director Regional BERD pentru România şi Bulgaria.

Acesta este al doilea împrumut pe care UCFIN îl primeşte prin intermediul programului BERD Green Economy Financing Facility (GEFF) după utilizarea finanţării oferite de BERD şi TaiwanICDF în 2017.

“Noua soluţie de finanţare a UCFIN oferă clienţilor noştri o rată a dobânzii foarte bună pentru proiectele lor care eficientizează consumul de energie”, adaugă Borislav Genov, Preşedintele Consiliului de Administraţie al UCFIN.

GEFF face parte din planul ambiţios al BERD, recent anunţat, de a îşi extinde finanţările climatice şi de mediu în cadrul abordării Tranziţiei către o Economie Verde (GET) , prin intermediul căruia Banca a anunţat că va direcţiona peste 50% din investiţiile anuale pentru finanţarea schimbărilor climatice până în 2025.

Programul GEFF operează prin intermediul unei reţele de peste 145 de instituţii financiare locale din 27 de ţări, susţinut de finanţări BERD de peste 4,6 miliarde de euro acordate către 190,000 de clienţi de la începutul acestuia şi până în prezent. Proiectele GEFF au condus la reduceri anuale ale emisiilor de CO2 cu peste 8,6 milioane de tone până în prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO