Bănci și Asigurări

UniCredit dă un credit de 5 mil. lei pentru producătorul de caiete şcolare Pigna România

UniCredit dă un credit de 5 mil. lei pentru...

Autor: Cristina Bellu

12.05.2021, 13:33 183

Producătorul de caiete şcolare şi pentru birou Pigna România a accesat un credit de 5 mil. lei de la UniCredit Bank, garantat de EximBank in proportie de 90%, in cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari.

“Sistemul bancar este parte a soluţiei de relansare în această perioadă incertă pe care o traversăm şi este capabil şi disponibil să finanţeze în continuare proiecte, atâta timp cât debitorul demonstrează o situaţie financiară echilibrată şi proiecte viabile”, spune Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank.

Fondurile obţinute vor fi folosite de Pigna România pentru a acoperi atât cheltuielile aferente activităţii curente, dar şi pentru investiţii în diversificarea portofoliului de produse.

”Declanşarea crizei sanitare şi impunerea restricţiilor aferente au determinat o remodelare a sistemului de învăţământ prin desfăşurarea cursurilor majoritar în sistem on-line, care a avut impact şi asupra companiei noastre, în condiţiile în care produsele şcolare deţin o pondere mare în portofoliul nostru. Am reuşit să compensăm această scădere a vânzărilor din toamnă, odată cu reluarea cursurilor, şi avem încredere că, beneficiind şi de acest pachet financiar acordat de UniCredit Bank şi EximBank, vom reuşi să ne finanţăm activitatea curentă şi totodată să ne concentrăm atenţia pe derularea proiectelor ce vizează diversificarea portofoliului de produse”, explică Sorin Cristea, CEO Pigna România Impex.

Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank, menţionează că relaţia pe care EximBank o are cu celelalte bănci comerciale pentru implementarea programului guvernamental  de sprijin pentru companiile româneşti demonstrează decizia strategică a jucătorilor de pe piaţa bancară de a flexibiliza accesul companiilor locale la finanţările de care au nevoie rapid pentru depăşirea dificultăţilor acestei perioade.

”Punând împreună produsele noastre de garantare cu oferta lor specifică, băncile pot structura soluţii financiare accesibile pentru menţinerea activă a  lanţurilor de producţie sau pentru derularea planurilor investiţionale ale companiilor. Este un efort comun care, sunt convins, va accelera tendinţa de creştere a economiei româneşti”, spune Traian Halalai.

Pigna România, care are acţionariat italian, are ca obiect de activitate fabricarea articolelor de papetărie, cu focus pe producţia de caiete, comerţ cu produse şcolare şi comerţ cu produse de birou. Cea mai mare pondere în activitatea companiei este producţia de caiete care se realizează în fabrica pe care o deţine la Buftea, judeţul Ilfov.

Compania deţine licenţe cunoscute pentru produsele sale precum Hello Kitty, Fast and Furios, SpongeBob, Ben 10, Mancester United şi FC Barcelona (Nike), Avengers, Spider  Man sau Star Wars. Produsele Pigna România Impex sunt distribuite majoritar pe piaţa internă, prin intermediul marilor lanţuri de retail. Compania are circa 70 de angajaţi şi a încheiat anul 2019 cu afaceri de 10,3 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO