Bănci și Asigurări

UniCredit ia un împrumut de 50 mil. de euro de la Banca Europeană de Investiţii, pentru a finanţa IMM-urile şi afacerile inovative din România

UniCredit ia un împrumut de 50 mil. de euro de la Banca...

Autor: Ştefan Stan

06.11.2017, 13:02 596

Banca Europeană de Investiţii a acordat un credit de 50 de milioane de euro pentru UniCredit Bank, primul acord fiannciar cu o bancă comercială din România care se încadrează în cadrul legislativ al Fondului European pentru Investiţii Strategice.

UniCredit va folosi împrumutul pentru a finanţa proiecte innovative sau mai riscante ale companiilor cu capitalizare medie sau companiilor mici şi mijlocii, precum şi startup-urilor şi companiilor care ajută la crearea de noi job-uri în economie, în special pentru tineri.

UniCredit devine astfel prima bancă comercială care să beneficieze de susţinerea garanţiei bugetare a Uniunii Europene, acordată sub umbrela Fondului European pentru Investiţii Strategice, ”stâlpul” planului de investiţii la nivel European, cunoscut de asemenea şi ”planul Juncker”.  

”Activitatea Băncii Europene de Investiţii în România începe să câştige teren. Suntem fericiţi că UniCredit a apelat la noi şi să continuăm împreună angajamentul de a creşte economia locală, sub planul Juncker”, a spus Andrew McDowell, vicepreşedinte al BEI.

Comisarul European Corina Creţu, responsabilă pentru politica regională, a spus că ”micile afaceri joacă un rol crucial în economia unei ţări : aduc produse inovatoare pe piaţă şi creează locuri de muncă. Accesul mai bun la finanţare este combustibilul de care avem nevoie pentru a propulsa economia, iar Fondul European de Investiţii Strategice este fix ce aveam nevoie”.  

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO