Bănci și Asigurări

UniCredit Leasing a finanţat bunuri de 193 mil. euro în S1

Mircea Cotiga, CEO UniCredit Leasing

Mircea Cotiga, CEO UniCredit Leasing

Autor: Anelis Baciu

12.08.2016, 00:03 199

UniCredit Leasing, cea mai mare com­pa­nie din piaţa de leasing financiar, a fi­nanţat bunuri în valoare de 193 mil. euro în in­tervalul ianuarie-iunie al acestui an, în creş­tere cu aproximativ 30% faţă de aceeaşi pe­rioadă a anului trecut. Luând în calcul şi finan­ţările acordate de divizia de leasing ope­raţional, de 25 mil. euro, finanţările to­tale ale UniCredit au însumat 218 mil. euro.

Evoluţia pozitivă a finanţărilor UniCre­dit a fost susţinută de sectorul autovehi­culelor şi al autovehiculelor grele (camioane şi semiremorci). În aceste condiţii, valoarea portofoliului total administrat de UniCredit Leasing a ajuns la finalul primului semestru la 819 mil. euro.

Prima jumătatea a anului a fost bună pentru UniCredit Leasing şi din perspectiva profitabilităţii, în condiţiile în care compania a raportat un profit de 3,7 mi­lioane de euro, în creştere cu peste o trieme com­parativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Rezultatele în prima jumătate a anului sunt un indicator în ceea ce priveşte mediul de business din România. Lea­singul este un ba­ro­metru al evoluţiei eco­nomiei, pentru că suntem alături de cei care in­ves­tesc, deci ne aflăm în amontele ci­clu­rilor economice“, a afir­mat Mircea Cotigă, CEO al UniCre­dit Leasing.

Pe zona lea­singu­lui operaţional, UniCredit are în ad­ministrare o flotă de peste 3.000 de auto­vehicule, iar pentru o mare parte dintre acestea compania oferă şi servicii de management al flotei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO