Bănci și Asigurări

UniCredit Leasing: Pentru a da o finanţare trebuie să muncim de două ori mai mult decât înainte de criză

Antoaneta Curteanu, CEO al UniCredit Leasing

Leasingul este legat direct de economia reală. Noi plecăm de la activ, nu de la client. Avem contracte de

buy-back şi criza ne-a învăţat cum să remarketăm bunurile recuperate, astfel că avem un element de confort care ne permite să găsim structuri de finanţare flexibile pentru firmele mici.

Antoaneta Curteanu, CEO al UniCredit Leasing Leasingul este legat direct de economia reală. Noi plecăm de la activ, nu de la client. Avem contracte de buy-back şi criza ne-a învăţat cum să remarketăm bunurile recuperate, astfel că avem un element de confort care ne permite să găsim structuri de finanţare flexibile pentru firmele mici.

Autor: Ciprian Botea

03.11.2014, 00:08 754

„Avem lichidităţi, dar găsim greu clienţi solvabili. Există o lipsă de încredere şi companiile bune se tem să se îndatoreze.“

UniCredit Leasing, cel mai mare jucător din piaţa leasingului financiar, a acor­dat în primele nouă luni finanţări pentru achiziţia de autovehicule şi echipamente cu o valoare cumulată de 208 mil. euro, în creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Valoarea finanţărilor a fost de 178 mil. euro, de unde rezultă că avansul mediu achitat de clienţi a fost de circa 15%.

„Piaţa de leasing nu este deloc uşoară. Avem lichidităţi, dar găsim greu clienţi solvabili. Există o lipsă de încredere şi companiile bune se tem să se îndatoreze. Pe de altă parte, sunt companii care vor finanţare, dar ale căror situaţii financiare nu sunt cele mai bune. Muncim de două ori mai mult decât în perioada de boom pentru a putea da o finanţare“, a declarat Antoaneta Curteanu, CEO al UniCredit Leasing, într-un interviu pentru ZF.

Piaţa de leasing a încheiat primele nouă luni cu un volum de bunuri finanţate de 988 mil. euro, cu o cincime peste nivelul din perioada ianuarie-septembrie 2013, creş­terea fiind susţinută de segmentul auto, potrivit estimărilor ale ALB Leasing - asociaţia societăţilor financiare. UniCredit Leasing are practic o cotă de piaţă de peste 20%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO