Bănci și Asigurări

UniCredit, Libra Internet Bank şi First Bank au fost respinse din programul de granturi în valoare totală de 1 mld. euro pentru că nu au sucursale în toate judeţele

UniCredit, Libra Internet Bank şi First Bank au fost...

Autor: Mircea Nica

25.09.2020, 12:00 1490

♦ Liviu Rogojinaru, secretar de stat la Ministerul Economiei: Am avut discuţii cu cei de la UniCredit şi au depus deja o contestaţie privind acceptarea ca bancă parteneră în programul de granturi. Problema a fost că nu aveau reprezentativitate într-un judeţ, respectiv în Caraş-Severin.

Banca Transilvania, BCR, BRD-SocGen, Raiffeisen Bank, CEC Bank, OTP Bank, şi Banca Românească sunt băncile care s-au calificat pentru progra­mul de granturi în valoare de până la 1 mld. euro, în timp ce UniCredit, Libra Internet Bank şi First Bank au fost respinse din cauză că nu au cel puţin o sucursală în fiecare judeţ din ţară, a spus Liviu Rogojinaru, secretar de stat la Ministerul Economiei.

„Punctul de vedere al Ministerului Fondurilor Europene a fost că fiecare bancă parteneră din program trebuie să aibă reprezentativitate în fiecare judeţ. Reprezentanţii de la Fonduri Europene şi de la Comisia Europeană se uită foarte atent la acest criteriu“, a spus Liviu Rogojinaru pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO