Bănci și Asigurări

UniCredit România: Implementarea serviciului de plăţi interbancare instant este un proiect pe care îl avem în vedere

UniCredit România: Implementarea serviciului de plăţi...

Autor: Mircea Nica

03.02.2021, 18:45 471

♦ Plăţile interbancare instant sunt oferite doar de patru bănci din cele 34 care se regăsesc pe piaţa bancară din România ♦ Anul 2020 a fost un an al digitalizării accelerate, dar numărul băncilor cu serviciul plăţilor instant a rămas acelaşi.

UniCredit, a cincea bancă de pe piaţa locală după active, are o strategie orientată către acce­lerarea digitalizării, iar implementarea serviciului de plă­ţi interbancare instant este un proiect care se află pe agenda băncii, au spus  reprezentanţii băn­cii, pentru ZF.

„Implementarea serviciului de plăţi interbancare instant (instant payment) este un proiect pe care îl avem în vedere şi este în continua­rea strategiei noastre de digitaliza­re şi de a fi disponibili 24/7 pentru cli­enţii noştri. Amintim aici accele­ra­rea proiec­telor de digitalizare din anul 2020, ce a dus la imple­men­tarea unor proiecte foarte  im­portante: semnă­tura elec­tronică pentru companii, noul Mobile Banking, implementarea semnăturii electronice pentru persoane fizice, fluxuri de creditare 100% la distanţă. Toate acestea ne-au permis ca, în noul context marcat de pandemie, să reducem la minimum nevoia interacţiunilor fizice“, au transmis reprezentanţii UniCredit.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO