• Leu / EUR4.9207
  • Leu / GBP5.7178
  • Leu / USD4.6726
Bănci și Asigurări

UniCredit şi Banca Industrială şi Comercială a Chinei fac un acord de cooperare pentru promovarea dezvoltării afacerilor

UniCredit şi Banca Industrială şi Comercială a Chinei fac un acord de cooperare pentru promovarea dezvoltării afacerilor

Gianfranco Bisagni, Co-CEO Europa Centrală şi de Est, UniCredit

Autor: Cristina Bellu

22.10.2020, 17:34 157

UniCredit şi Banca Industrială şi Comercială a Chinei (ICBC) au anunţat joi semnarea unui memoradum care vizează creşterea cooperării în afaceri şi ofertei de soluţii pentru clienţi în domeniile Global Transaction Banking (GTB), pieţe de capital, finanţare, pieţe globale, M&A şi consultanţă financiară.

“Obiectivul acordului este de a contribui la stabilirea şi dezvoltarea unei relaţii de cooperare neexclusivă amiabilă pe termen lung între cele două bănci, pentru a promova oportunităţile de afaceri între China, Italia, Germania, Austria şi regiunea CEE, precum şi pentru a intensifica cooperarea între companiile din aceste ţări în ceea ce priveşte comerţul, investiţiile, contractarea de proiecte transcontinentale, finanţarea transfrontalieră de fuziuni şi achiziţii, servicii de finanţare, pieţe de capital, precum şi în alte domenii”, spun reprezentanţii UniCredit.

Acordul urmăreşte să stabilească o cooperare eficientă în ceea ce priveşte investiţiile comerciale şi contractarea proiectelor transcontinentale, precum şi susţinerea respectivilor clienţi companii în activităţile lor internaţionale şi în explorarea de noi oportunităţi de afaceri şi investiţii pe pieţele lor şi în Europa, în particular Europa Centrală şi de Est, Italia, Germania şi Austria.

 „China este al doilea cel mai mare partener comercial pentru zona euro şi o piaţă în care suntem prezenţi din 1982. Anunţul de astăzi va îmbogăţi şi mai mult soluţiile pe care le oferim clienţilor noştri şi va promova dezvoltarea reciprocă a afacerilor printr-o creştere la nivel internaţional”, adaugă Gianfranco Bisagni, Co-CEO Europa Centrală şi de Est, UniCredit.

ICBC a fost înfiinţată în 1984 şi a fost restructurată integral într-o societate pe acţiuni, în octombrie 2005. În 2006, ICBC a fost listată atât pe bursa din Shanghai, cât şi pe bursa din Hong Kong. Portofoliul băncii cuprinde 7,6 milioane de clienţi companii şi 627 milioane de clienţi persoane fizice.

UniCredit este o Bancă Comercială Pan Europeană cu un sistem complet de Bancă Corporate şi de Investiţii, oferind bazei sale de clienţi în continuă creştere o reţea unică Vest, Central şi Est-Europeană. UniCredit pune la dispoziţia clienţilor expertiză locală şi internaţională, oferindu-le acces la produse şi servicii în 13 pieţe principale printr-o reţea bancară europeană: Italia, Germania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, România, Rusia, Serbia, Slovacia şi Slovenia. Folosind o reţea internaţională de reprezentanţe şi sucursale, UniCredit deserveşte clienţi din alte 18 ţări din întreaga lume.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9207
Diferență: -0,1826
Ieri: 4.9297
Azi: 4.6726
Diferență: -0,2668
Ieri: 4.6851
Azi: 5.7178
Diferență: -0,4197
Ieri: 5.7419
Azi: 4.9903
Diferență: -0,4766
Ieri: 5.0142