Bănci și Asigurări

Unii bancheri spun că începutul de an a fost activ pe partea finanţărilor către IMM-uri şi companii mari. În ciuda inflaţiei şi dobânzilor mari, companiile nu renunţă la planurile de investiţii

Unii bancheri spun că începutul de an a fost activ pe...

Autor: Mircea Nica

17.05.2023, 08:30 116

♦ Maria Rousseva, BRD: Vedem un început de an destul de activ pe partea de IMM şi companii mari. Programul IMM Invest a fost un instrument excelent pentru a se asigura că firmele nu renunţă la planurile de dezvoltare, de a deveni mai competitive l Cosmin Călin, BT: Extrem de încurajator este că în 2022, în ciuda volatilităţii, investiţiile au continuat, iar în 2023 planurile de investiţii ale companiilor private şi de stat sunt destul de impresionante.

Unii bancherii susţin că anul 2023 a început destul de activ în ceea ce priveşte finanţările către IMM-uri şi companiile mari, acesta fiind un semn că, deşi nivelurile inflaţiei şi dobânzilor sunt ridicate, companiile nu renunţă la planurile de investiţii, au spus reprezentanţii unora dintre băncile mari de pe piaţa locală în cadrul Conferinţei Bucharest Leaders Summit: The future is now. Perspectives of the aftermath, organizată la Palatul Parlamentului.

„Vedem un început de an destul de activ pe partea de IMM şi companii mari. Banca noastră a acordat în T1/2023 fonduri semnificative pentru sectorul corporate. Avem o creştere de 28%. Acest nivel de inflaţie şi dobânzi impactează activitatea economică. Vedem că investiţiile sunt la un nivel foarte mare şi, din perspectiva compor­ta­mentului clienţilor, nu renunţă la planurile de investiţii“, a spus Maria Rousseva, director general adjunct corporate la BRD.

Ea s-a declarat impresionată de performanţa companiilor din 2022, de adaptabilitatea lor şi capacitatea de a se ajusta la noul mediu. Totodată, ea a mai spus că în România sectorul bancar este unul dintre factorii cei mai importanţi pentru a asigura rezilienţa şi sprijinul economiei în special în momente de crize.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO