Bănci și Asigurări

Uniqa Asigurări a înregistrat o creştere cu aproape 2% a subscrierilor în primele cinci luni din 2020, în timp ce Uniqa Asigurări de Viaţă a marcat o scădere cu 11%

Paul Cazacu, CFO Uniqa Asigurări:

În ciuda unui început de an foarte bun din perspectiva vânzărilor, aşteptarea mea este că piaţa de asigurări va încheia anul acesta, cel mai probabil, la acelaşi nivel ca în anul precedent. Scăderea vânzărilor de maşini noi, precum şi pierderile masive înregistrate de anumite industrii importante ale economiei precum HoReCa, turism, transport vor genera un impact semnificativ şi asupra pieţei asigurărilor.

Paul Cazacu, CFO Uniqa Asigurări: În ciuda unui început de an foarte bun din perspectiva vânzărilor, aşteptarea mea este că piaţa de asigurări va încheia anul acesta, cel mai probabil, la acelaşi nivel ca în anul precedent. Scăderea vânzărilor de maşini noi, precum şi pierderile masive înregistrate de anumite industrii importante ale economiei precum HoReCa, turism, transport vor genera un impact semnificativ şi asupra pieţei asigurărilor.

Autor: Mircea Nica

14.07.2020, 16:55 390

♦Valentin Coroiu, CEO al Uniqa Asigurări de Viaţă: „Pe segmentul asigurărilor de viaţă, aşteptarea noastră este că vom închide acest an cu aproximativ 5% sub nivelul anului 2019“ ♦Paul Cazacu, CFO al Uniqa Asigurări: „Pe segmentul asigurărilor generale ne aşteptăm să evoluăm în linie cu anul precedent“.

Uniqa Asigurări, companie de asi­gu­rări generale parte a grupului austriac cu acelaşi nume, a înregistrat în primele cinci luni din 2020 o creştere cu 1,7% a vânzărilor comparativ cu ace­eaşi perioadă a anului trecut, în timp ce Uniqa Asigurări de Viaţă, companie par­te a aceluiaşi grup, a încheiat pri­mele cinci luni cu o scădere a sub­scri­erilor de 11%, după cum au spus Paul Cazacu, CFO al Uniqa Asigurări şi Valentin Coroiu, CEO al Uniqa Asi­gu­rări de Viaţă, într-un interviu acordat ZF.

„În primele cinci luni din 2020, mar­cate de măsurile de restricţie legate de pandemie, evoluţia pe segmentul asigurărilor generale a însemnat pentru Uniqa o creştere de 1,7% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Am con­tinuat să ne concentrăm mai de­grabă pe creşterea profitabilităţii şi, în acelaşi timp, pe accelerarea diversifi­cării portofoliului. Astfel, am înregistrat creşteri semnificative pe segmentul asigurărilor nonauto, în timp ce seg­mentul auto a continuat să se restrângă, in­fluenţat şi de măsurile de restric­ţio­nare a traficului, aplicate în contextul stării de urgenţă“, a spus Paul Cazacu, CFO al Uniqa Asigurări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO