Bănci și Asigurări

Uniqa Asigurări şi Uniqa Asigurări de Viaţă au încheiat primele trei luni din 2022 cu un volum al subscrierilor de 27 mil. euro, în creştere cu 7% faţă de perioada similară a anului trecut. Profitul net cumulat al celor două companii a crescut cu 3,4% până la 2,1 mil. euro

Uniqa Asigurări şi Uniqa Asigurări de Viaţă au...

Autor: Mircea Nica

24.05.2022, 12:32 82

 Uniqa România, prezent pe piaţa locală prin intermediul a două companii, Uniqa Asigurări şi Uniqa Asigurări de Viaţă, parte a grupului austriac Uniqa, au încheiat primele trei luni din 2022 cu un volum cumulat al primelor brute subscrise de 27 mil. euro, în creştere cu 7%, faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Uniqa.

“Primele rezultate din 2022 ne arată că am continuat să ne îmbunătăţim profitabilitatea şi să creştem pe segmentele unde ne dorim să oferim clienţilor produse şi servicii cu valoare adăugată şi relevante în raport cu nevoile lor de protecţie prin asigurări”, a declarat Paul Cazacu, Preşedinte Directorat - CEO UNIQA Asigurări.

Din perspectiva profitului net, cele două companii au înregistrat cumulat un profit net de 2,1 mil. euro, în creştere cu 3,4% în primele trei luni din 2022, faţă de perioada similară a anului trecut.

În ceea ce priveşte nivelul subscrierilor pentru fiecare companie individual, Uniqa Asigurări a încheiat primul trimestru din 2022 cu subscrieri de 12,3 mil. euro pe zona non-auto. Evoluţia vânzărilor de asigurări de locuinţă şi bunuri, în zona retail şi asigurări de incendiu şi răspunderi, în zona corporate a continuat să susţină dezvoltarea companiei pe acest segment strategic.

Rezultatele UNIQA Asigurări de viaţă din primele trei luni ale acestui an indică un volum al primelor brute subscrise din vânzarea asigurărilor de viaţă situat la nivelul de 6,9 milioane euro, conform IFRS, în creştere cu 18%, comparativ cu acelaşi interval de referinţă din 2021. Asigurările de viaţă destinate produselor de creditare şi asigurările de viaţă tradiţionale au avut cea mai importantă contribuţie la aceste rezultate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO