Bănci și Asigurări

Uniunea Europeană: Transferul de bani în străinătate are de astăzi aceleaşi comisioane ca plăţile interne

Uniunea Europeană: Transferul de bani în străinătate...

Autor: Roxana Rosu

22.12.2019, 14:02 9266

Consumatorii şi companiile  din ţările membre UE care nu fac parte din zona euro vor beneficia de plăţi transfrontaliere în euro mai ieftine începând de astăzi, tranzacţiile urmând să aibă aceleaşi comisioane cu cele aplicate plăţilor interne.

De exemplu, o familie din România, care doreşte să trimită bani în euro copilului care participă la un schimb Erasmus la Paris, nu va mai fi nevoită să suporte costuri suplimentare, deoarece de acum înainte va plăti acelaşi comision ca în cazul unei tranzacţii interne în România.

Noile norme ale UE se vor aplica în România, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Danemarca, Ungaria, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Polonia, şi Suedia.

„Datorită acestor noi norme, toţi cetăţenii noştri şi, de asemenea, toate societăţile noastre vor putea să efectueze plăţi transfrontaliere în euro ieftine, ceea ce reprezintă un exemplu elocvent şi concret al avantajelor reale pe care piaţa unică le poate oferi consumatorilor europeni”, a declarat Valdis Dombrovskis, vicepreşedintele executiv responsabil cu o economie în serviciul cetăţenilor în CE. 

Comisia va monitoriza îndeaproape aplicarea acestor norme şi va colabora strâns cu autorităţile naţionale competente pentru a se asigura că normele în cauză sunt corect puse în aplicare. 

Aceste norme sunt prevăzute în Regulamentul (UE) 2019/518.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO