Bănci și Asigurări

UNSAR: Cele mai mari 50 de despăgubiri plătite anul trecut de societăţile de asigurare către companiile din România s-au ridicat la 108 mil.lei, mai mult de jumătate fiind pentru incendii

UNSAR: Cele mai mari 50 de despăgubiri plătite anul...

Autor: Roxana Rosu

15.07.2022, 12:54 123

Cele mai mari 50 de despăgubiri plătite anul trecut de societăţile de asigurare către companiile din România s-au ridicat la aproximativ 108 milioane lei (22 milioane euro), riscul care a afectat în cea mai mare proporţie activitatea firmelor asigurate fiind incendiul, reiese dintr-o analiză realizată de UNSAR.

Astfel, 69% din totalul acestor despăgubiri achitate de societăţile de asigurare pentru companii a fost pentru acoperirea daunelor cauzate de incendii, valoarea lor ridicându-se la peste 74,4 milioane de lei.

Pe locul secund se află fenomenele atmosferice (furtuni, trăsnet), care au provocat daune ce au dus la plata unor despăgubiri de peste 11,1 milioane de lei.

Topul este completat de riscurile legate de avarierea unor echipamente sau utilajel (8,7 mil. lei), furt (5,2 mil. lei) şi explozie (2,2 mil. lei).

În acest context, pentru a oferi celor interesaţi mai multe informaţii utile cu privire la asigurările dedicate companiilor, UNSAR a lansat noua ediţie a #BusinessSOS,  având sprijin instituţional pentru educaţie financiară  de la ASF, în parteneriat cu BVB. Materialele puse la dispoziţia antreprenorilor prezintă principalele riscuri la care poate fi expusă o companie pe parcursul dezvoltării ei.  

#BusinessSOS este susţinut de AAFBR – Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România, APAPR – Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România, APPA – Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor, ARA – Asociaţia Română de Actuariat, ARB – Asociaţia Română a Băncilor, CCIFER – Camera Franceză de Comerţ şi Industrie în România, CCIpR – Camera de Comerţ Italiană pentru România, FGA – Fondul de Garantare a Asiguraţilor, FSAB – Federaţia Sindicatelor din Asigurări şi Bănci, ISF – Institutul de Studii Financiare, PIAR- Patronatul Industriei Asigurărilor din România, PRBAR – Patronatul Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare, RBL – Romanian Business Leaders şi UNSICAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări.

”Indiferent de tipul de activitate desfăşurat sau de stadiul de dezvoltare al unei companii, este important să existe un plan de asigurări care să răspundă întocmai nevoii de protecţie a business-ului respectiv. În orice călătorie antreprenorială este important să avem parteneri de încredere alături, iar asigurarea se numără cu siguranţă printre ei. Aceasta este esenţa #BusinessSOS. Mulţumim cu această ocazie tuturor instituţiilor şi organizaţiilor care s-au alăturat şi care sprijină acest demers”, a declarat Adrian MARIN, Preşedinte UNSAR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO