Bănci și Asigurări

UNSAR: Companiile de asigurări au plătit 9,37 mil. euro în baza poliţelor de viaţă şi sănătate, ca urmare a efectelor îmbolnăvirii cu COVID-19, în perioada martie 2020 – august 2021

UNSAR: Companiile de asigurări au plătit 9,37 mil. euro...

Autor: Mircea Nica

20.10.2021, 11:51 151

Companiile de asigurări, atât membre a Uniunii Naţionale a Soceităţilor de Asigurare-Reasgiurare din România (UNSAR), cât şi cele care nu sunt membre, au plătit în perioada martie 2020 – august 2021 despăgubiri în valoare de 9,37 mil. euro, pe baza poliţelor de viaţă şi sănătate ca urmare a efectelor îmbolnăvirii cu COVID-19, potrivit informaţiilor transmise de representanţii UNSAR.

“Pandemia este, probabil, una dinre cele mai mari provocări ale lumii contemporane căreia trebuie să îi facem faţă. Chiar dacă , din păcate, multe familii sunt în continuare vulnerabile din punct de vedere financiar, deficitul de protecţie existent poate fi diminuat cu ajutorul poliţelor de asigurare” , a transmis Adrian Marin, preşedintele UNSAR.

În acest context, asigurările de viaţă şi asigurările voluntare de sănătate sunt soluţii accesibile pentru reducerea vulnerabilityăţii familiilor şi a dezechilibrelor sociale, acestea completând protecţia oferită de sistemul public.

“Marea majoritate a companiile de asigurări şi-a adaptat activitatea în context pandemic, pentru a lărgi şi adapta sfera de acoperire şi la riscurile generate de COVID-19”, a subliniat Alexandru Ciuncan, director general UNSAR.

Deşi unii asigurători excludeau din poliţe riscurile cauzate de epidemii şi pandemii, acum, pentru a veni în sprijinul clienţilor a căror stare de sănătat ear putea fi afectată de COVID-19, au decis să evalueze fiecare solicitare în parte sau să adapteze produsele pentru a face posibilă plata de îndemnizaţii pentru riscurile cauzate de COVID-19.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO