Bănci și Asigurări

UNSAR: Majoritatea şoferilor sunt conştienţi că un număr mai mare de accidente auto şi valoarea despăgubirilor influenţează costul poliţei RCA

UNSAR: Majoritatea şoferilor sunt conştienţi că un...

Autor: Mircea Nica

21.02.2022, 00:00 92

Aproximativ 3 din 4 conducători auto conştientizează faptul că un număr mai mare de accidente auto, precum şi valoarea despăgubirilor, influenţează costul poliţei RCA, au transmis reprezentanţii Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare-Reasigurare (UNSAR).

Atât frecvenţa producerii accidentelor, cât şi alţi indicatori de specialitate, precum dauna medie plătită pe fiecare dosar, aflată în continuă creştere, contribuie la formarea preţului RCA.

Indiferent de modul în care alegem să încheiem poliţa RCA, cu plata în rate egale sau integral, costul unei asigurări RCA trebuie, conform legii, să fie corelat cu despăgubirile tot mai mari acordate de către companiile de asigurări, deoarece din fondul constituit din primele de asigurare se plătesc despăgubirile, au explicat reprezentanţii UNSAR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO