Bănci și Asigurări

UNSAR: Solvency II va duce la scumpirea poliţelor de asigurare

UNSAR: Solvency II va duce la scumpirea poliţelor de...

Autor: Anelis Baciu

19.06.2015, 15:15 1495

Setul european de directive Solvency II, care va deveni aplicabil şi asigurătorilor locali de la 1 ianuarie 2016, va duce la scumpirea poliţelor deoarece companiile de asigurări vor avea nevoie de capital suplimentar, a declarat Adrian Marin, membru al asociaţiei asigurătorilor locali (UNSAR) şi director general al Generali în cadrul conferinţei anuale a UNSAR.

„Ştim sigur că Solvency II înseamnă o multitudine de sisteme de control, că înseamnă specialişti care trebuie plătiţi mai bine. Ştim că trebuie să dăm calitate şi să fim mai transparenţi (...) nu ne mai putem jucam ca în trecut, de aceea cred că oamenii care au votat Solvency II au luat în calcul că acoperirea costurilor nu poate să vină decât dintr-o penetrare mai mare ori dintr-un preţ mai ridicat”, a explicat Marin. 
Gradul de penetrare al asigurărilor în PIB este de sub 2%, iar în ultimii ani piaţa nu a crescut ca şi acoperire, nivelul primelor subscrise situându-se la mai puţin de 2 miliarde de euro anual.

Implementarea Solvency II de este considerată de asigurătorii locali principala provocare a industriei în prezent.

Solvency II urmăreşte creşterea protecţiei asiguraţilor prin armonizarea reglementării şi supravegherii sectorului şi se va aplica tuturor asigurătorilor, reasigurătorilor şi supraveghetorilor din piaţa europeană.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO