Bănci și Asigurări

UNSAR: Un număr de 4-5 asigurători pot intra în faliment în cursul acestui an

Autor: Dumitrache Adrian

04.02.2011, 13:58 25

Un număr de 4-5 asigurători pot intra în faliment în cursulacestui an, principala cauză fiind pierderile provocate de politicaagresivă practicată în direcţia majorării cotei de piaţă, adeclarat, vineri, preşedintele UNSAR, Cristian Constantinescu,informează Mediafax Business.

"Pentru majorarea cotei de piaţă, unele societăţi practică primede asigurare sub nivelul costului acoperirii unui risc. Aceastăpolitică poate fi acceptată pe termen scurt, dar pe termen lungpierderile generate devin din ce în ce mai greu de susţinut. Pepiaţa locală există un număr de 4-5 asigurători care aplică de cevavreme o astfel de politică şi pot intra în faliment în cursulacestui an", a spus Constantinescu, în cadrul unui seminarorganizat de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şiReasigurare din România (UNSAR) la Sinaia.

El a adăugat că orice problemă, de genul faliment sausupraveghere specială, cu care se confruntă un asigurător cu peste1% cotă de piaţă reprezintă "o pată pe obrazul industriei".
Constantinescu a reamintit că piaţa asigurărilor va încheia şi anul2010 pe pierderi, care, în anumite cazuri, nu vor mai putea fiacoperite de noi infuzii de capital din partea acţionarilorasigurătorilor, ca până în acum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO