Bănci și Asigurări

UNSAR vrea o deductibilitate de 400 de euro la asigurările de viaţă

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Anelis Baciu

27.11.2013, 19:11 221

Tratamentul fiscal neadecvat reprezintă o cauză generală pentru scăderea vânzărilor de asigurări de viaţă, consideră companiile membre ale Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare din România (UNSAR).

Asigurătorii din UNSAR propun astfel introducerea unei deductibilităţi totale într-o limită de 400 de euro atât pentru angajat, cât şi pentru angajator, această măsură urmând să dea un imbold vânzărilor de asigurări de viaţă.

Totodată, asigurătorii din UNSAR susţin că dezvoltarea asigurărilor de viaţă este strâns legată de evoluţia veniturilor populaţiei, astfel că revigorarea pieţei este posibilă numai în măsura unei creşteri economice susţinute. Piaţa de asigurări de viaţă a intrat pe un trend descendent în trimestrul al treilea al acestui an, după ce în perioada anterioară înregistrase un ritm uşor de creştere de circa 3%.

După primele nouă luni vânzările de poliţe de viaţă au scăzut cu 4,5% şi s-au situat la 1,23 miliarde de lei (280 mil. euro), potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO