Bănci și Asigurări

UNSICAR încheie un protocol de colaborare cu Fondul de Garantare a Asiguraţilor pentru a creşte încrederea în piaţa asigurărilor

UNSICAR încheie un protocol de colaborare cu Fondul de...
31.01.2017, 11:11 85

Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România  (UNSICAR) a încheiat un protocol de colaborare cu Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA), astfel încât membrilor UNSICAR să le fie facilitate demersuri în relaţia cu FGA, în vederea recuperării sumelor cuvenite.

Prin încheierea acestui protocol, UNSICAR şi FGA şi-au propus să susţină creşterea siguranţei şi încrederii în piaţa asigurărilor, prin creşterea nivelului informării, cu ajutorul membrilor UNSICAR, asupra modului de lucru şi a activităţii FGA. Practic, prin intermediul brokerilor de asigurări, creditorii de asigurare vor putea afla informaţii legate de stadiul de soluţionare a cererilor de plată sau a dosarelor transmise la plată către FGA, ori despre demersurile care trebuie întreprinse de potenţialii creditori de asigurare pentru a solicita deschiderea dosarelor de daună  etc.

“UNSICAR a iniţiat demersurile de încheiere a acestui protocol, în primul rând pentru a-şi susţine companiile membre, în relaţia cu clienţii lor, care au calitatea de creditori ai unor asigurători aflaţi în insolvenţă şi sub gestionarea FGA, în demersurile de recuperare a despăgubirilor. În baza acestui protocol, vom putea să desfăşurăm şi acţiuni comune, cum ar fi cele de consultanţă în domeniul regularizării de daune sau pe aspecte de iniţiativă legislativă pentru actele normative de interes comun, formularea de propuneri de amendare a cadrului legislativ actual, dacă se consideră necesar”, a declarat Bogdan Andriescu, preşedinte UNSICAR.

“Acest protocol îşi doreşte să impulsioneze creşterea încrederii consumatorilor în piaţa de asigurări şi a transparenţei procesului de aprobare a cererilor şi a plăţii efective a despăgubirilor către creditorii asigurătorilor aflaţi în insolvenţă”, a declarat Cristian Roşu, director general FGA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO