Bănci și Asigurări

Unul dintre cei mai cunoscuţi bancheri ai României se retrage: Dan Pascariu părăseşte UniCredit Bank începând cu 3 aprilie, după mai bine de un deceniu

Unul dintre cei mai cunoscuţi bancheri ai României se...

Autor: Claudia Medrega

02.04.2020, 18:18 2202

Dan Pascariu, preşedinte al Consiliului de Supraveghere al UniCredit Bank, a decis să se retragă din funcţie începând cu data de 3 aprilie 2020.

“În şedinţa Consiliului de Supraveghere UniCredit Bank din 2 aprilie 2020, domnul Dan Pascariu, Preşedinte al Consiliului de Supraveghere, şi-a anunţat decizia de a se retrage din funcţie începând cu data de 03.04.2020”, a transmis banca.

„Îi mulţumesc lui Dan Pascariu, în numele Directoratului şi al tuturor colegilor, pentru contribuţia avută la dezvoltarea sistemului bancar şi, în special, a băncii noastre. Este una dintre cele mai importante figuri în istoria UniCredit Bank, cu o contribuţie relevantă şi constantă în crearea unei culturi organizaţionale sănătoase. Îi dorim tot ce este mai bun şi sunt convins că şi pe viitor va rămâne aproape de noi”, a spus Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank.

Continuitatea activităţilor programate ale Consiliului de Supraveghere până la o nouă nominalizare pentru rolul de Preşedinte al Consiliului de Supraveghere va fi asigurată de poziţia de Vicepreşedinte al Consiliului de Supraveghere.

Pascariu si-a început cariera bancară în anii 80 la Banca de Comerţ Exterior a României. La începutul anilor 90 a fost preşedintele băncii, iar apoi a fondat Banca Bucureşti, în prezent Alpha Bank şi apoi HVB Bank România, care ulterior a devenit UniCredit Bank România după o preluare la nivel internaţional.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO