Bănci și Asigurări

UPDATE: Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis astăzi intrarea în faliment a companiei Astra Asigurări, aflată în administrare specială

Dan Adamescu, proprietarul Astra Asigurari

Dan Adamescu, proprietarul Astra Asigurari

Autor: Anelis Baciu

26.08.2015, 14:33 5388

UPDATE: Astra trebuia să atragă un investitor strategic care să aducă 425 milioane de lei la capital, însă procesul de majorare s-a încheiat pe 19 august cu un eşec. La începutul săptămânii acţionarii majoritari ai Astra au anunţat că ar aduce banii necesari, dar cu anumite condiţii: revocarea administrării speciale, aprobarea preluării AXA şi anularea unei decizii ASF privind limitarea subscrierilor.

Era puţin probabil ca ASF să accepte toate cele trei propuneri ale acţionarilor, având în vedere că cel puţin în cazul revocării administrării speciale, măsura ar fi ilegală, în condiţiile în care Astra nu îndeplineşte cerinţele minime de solvabilitate.

Omul de afaceri Dan Adamescu, proprietarul Astra Asigurari, a spus că a trimis ASF planul care privea majorarea capitalului social al companiei în decurs de un an, dar că nu a primit niciun raspuns şi nici nu a fost chemat la discuţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO