Bănci și Asigurări

UPDATE: Cristian Constantinescu se retrage de la conducerea UNSAR. Allianz o numeşte în locul său pe Daniela Grigore

Cristian Constantinescu se va retrage la 1 iulie din funcţia de preşedinte UNSAR

Autor: Ciprian Botea

23.06.2011, 17:34 523

Cristian Constantinescu s-a retras de la conducerea UniuniiNaţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare (UNSAR), înlocul său fiind desemnată Daniela Grigore, directorul diviziei dedaune din cadrul Allianz-Ţiriac.

Constantinescu renunţă la conducerea UNSAR în contextul în carela sfârşitul acestei luni îi expiră mandatul de consilier alAllianz-Ţiriac, compania care deţine preşedinţia organizaţiei pânăîn 2013. Mandatul de preşedinte al UNSAR este deţinut de una dinsocietăţile membre, care desemnează propriul reprezentant pentru aexercita această funcţie.

El rămâne în continuare membru în Consiliul de Supraveghere alAllianz-Ţiriac, dar spune că a renunţat la poziţia deţinută încadrul UNSAR pentru a permite unui executiv al companiei săexercite această funcţie. Daniela Grigore lucrează laAllianz-Ţiriac din 2007 după ce anterior deţinuse poziţii deconducere în cadrul Asirom şi Garanta.

Constantinescu a fost nominalizat recent de către PDL,principalul partid din coaliţia aflată la guvernare, pentru postulde preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), daraşteaptă aprobarea Parlamentului. Constantinescu este cel care acreat de la zero societatea Allianz-Ţiriac şi a dus-o până lastadiul de cea mai mare companie din piaţa asigurărilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO