Bănci și Asigurări

UPDATE: Lira sterlină s-a prăbuşit la minimul ultimilor 31 de ani

UPDATE: Lira sterlină s-a prăbuşit la minimul...

Autor: Ştefan Stan

24.06.2016, 01:13 4655

UPDATE: După ce Tabăra Leave a preluat conducerea cu 52%, în faţa taberei Remain, lira s-a prăbuşit cu cea mai mare rată din istorie, după o scădere de 9,41%, şi a ajuns la 1,35 dolari. 

Traderii se pregătesc pentru vânzări masivă de acţiuni la debutul şedinţei de tranzacţionare de la Londra de la 8:00 (10:00 ora României). Piaţa indică faptul că indicele FTSE va deschide în scădere cu aproximativ 7,5%, cea ce ar însemna că aproape 120 de miliarde de lire vor dispărea din valoarea celor mai mari companii britanice. 


Lira sterlină a explodat după referendumul de ieri şi a urcat în această noapte la 1,5018 dolari, potrivit The Guardian. 

Kathleen Brooks, analist la City Index, a spus că ”ne aşteptăm la creşteri din partea lirei dacă rezultatele neoficiale sunt corecte şi tabăra Remain a câştigat referendumul. O marjă de 8%, sugerată de sondajul Ipsos Mori, ar fi considerată destul de mare pentru a pune problema Brexitului în urmă pentru mulţi ani, ceea ce ar da un boost substanţial activelor riscante în orele următoare. Totuşi, orice marjă de sub 5% nu poate fi considerată îndeajuns de mare pentru a elimina problematica Brexitului şi incertitudinea, ceea ce ar putea limita masiv entuziasmul pe pieţele de tranzacţionare. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO