Bănci și Asigurări

UPDATE: Piperea s-a răzgândit! Mai devreme spunea: Din acest moment putem pune cruce legii dării în plată. „A fost un vis frumos. Lobby-ul intens al BNR a lovit unde trebuie”

UPDATE: Piperea s-a răzgândit! Mai devreme spunea: Din...

Autor: Liviu Popescu

23.02.2016, 16:01 11970
Update: Raportul Comisiei nu poate fi retras. Dacă acesta a fost deja depus, nu se mai poate întoarce la Comisii decât dacă se votează în plen în acest sens.
 
„Înţeleg ca senatorul Bota îşi retrage cele spuse la RRA azi. Cică nu ar fi spus că discuţia pe lege se amână pentru două săptămâni că să se discute <<avizul>> Ministerului Justiţiei şi al Consiliului Superior al Magistraturii. Rămâne să verificam pe net discuţia de azi.”

Avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre iniţiatorii legii dării în plată, afirmase că raportul Comisiei Juridice a Senatului favorabil legii dării în plată, a fost retras şi astfel legea nu se va mai discuta mâine în plen.

„Se reia discuţia în comisii peste două săptămâni. Cel care a făcut public acest anunţ, la Radio România Actualităţi, este un anume senator Bota, de la PSD. Dar raportul nu putea fi retras fără acceptul preşedintelui comisiei juridice, domnul Boboc, PNL. Deci <<treaba>> este transpartinică. Lobby-ul intens al BNR a lovit unde trebuie”, a spus Piperea.

„Din acest moment cred că putem pune cruce legii dării în plată, aşa cum am construit-o eu şi cum a promovat-o intens domnul Zamfir. A fost un vis frumos.”

Piperea conchide că în ipoteza în care se va respinge legea sau ea va fi facută „aşa cum vrea BNR, fără vlagă, fără aplicabilitate la cazurile de contracte în derulare esenţialmente dezechilibrate, lumea va ţine minte sistemul bancar ca pe un stăpân de sclavi şi nu ca pe un partener de afaceri şi, mai ales, va ţine minte BNR nu ca pe o autoritate a Statului român, ci ca pe un vătaf al acestor stăpâni de sclavi, ca pe un avocat din oficiu al lor, care a trecut şi peste regulile democraţiei pentru a-şi susţine angajatorii.”

„Războiul acesta, în care BNR s-a băgat singură, a fost pierdut deja. Şi nu de consumatori, ci de aceste entităţi care, pe ne-merit, se numesc bănci. În timp ce opozanţii legii darii în plată au văzut şi văd în consumatori nişte sclavi care nu pot fi lăsaţi să se bucure de libertate, eu am văzut în aceşti consumatori, săraci sau bogaţi, tineri sau trecuţi de vîrsta la care pot să îşi reia viaţă de la capăt, nişte oameni istoviţi, şi am vrut să le ofer o fintina în care să îşi ostoiască setea.”

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO