Bănci și Asigurări

Urmează Conferinţa ZF Bankers 2022 – 11-12-13 iulie. A treia zi a ZF Bankers va fi dedicată asigurărilor. Asigurătorii au început să îşi consolideze poziţiile prin achiziţii în ultimi doi ani. Ce planuri au în continuare şi câtă nevoie are piaţa de jucători noi?

Urmează Conferinţa ZF Bankers 2022 – 11-12-13 iulie....

Autor: Mircea Nica

07.07.2022, 00:07 174

♦ Piaţa asigurărilor a avut de-a lungul timpului jucători care au intrat în faliment, dar şi companii care şi-au consolidat poziţiile prin achiziţii ♦ Ultimii doi ani au fost punctul de cotitură atât în ceea ce priveşte falimentul celui mai mare asigurător, cât şi achiziţiile pe piaţa locală.

Piaţa asigurărilor a trecut atât prin falimentele unor societăţi mari, cât şi prin momente de consolidare prin achiziţii, iar anul 2021 a reprezentat un punct de cotitură al pieţei. Falimentul City Insurance a readus în prim-plan problemele din piaţă care nu şi-au găsit rezolvarea în ultimii ani, deşi acesta este al treilea faliment din ultimii 6 ani, dar în acelaşi timp s-au văzut şi iniţiative de consolidare prin achiziţii.

Un exemplu este Allianz-Ţiriac, care spre finalul anului 2020 a semnat un acord de preluare a companiei Gothaer Asigurări, după ce timp de 25 de ani compania a înregistrat creşteri exclusiv prin forţe proprii. Tot la finalul anului 2020, Vienna Insurance Group (VIG), care deţine pe piaţa locală companiile Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, a mai făcut un pas înainte şi a semnat un acord de preluare a companiilor Aegon. De asemenea, în anul 2021 companiile Ergo Asigurări şi Ergo Asigurări de Viaţă, vizate iniţial de grupul Euroins, şi-au găsit până la urmă un cumpărător, respectiv Signal Iduna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO