Bănci și Asigurări

Urmează Deloitte Gala Best Managed Companies 2022 România. Omer Tetik de la Banca Transilvania şi Alexandru Reff de la Deloitte România vin la Gala Best Managed Companies 2022 România. Principalele teme de discuţie

Omer Tetik, CEO Banca Transilvania

Omer Tetik, CEO Banca Transilvania

Autor: Răzvan Botea

15.11.2022, 00:06 372

Omer Tetik, CEO-ul Băncii Transilvania, cea mai mare bancă din România, vine la Gala Gala Best Managed Companies 2022 România, evenimentul în cadrul căruia vor fi anunţate rezultatele programului Deloitte Best Managed Companies, derulat pentru prima dată în România. Alexandru Reff, country managing partner Deloitte România şi Andrei Burz-Pînzaru, parte­ner Deloitte şi liderul pro­gramului Deloitte Private în România vor fi de asemenea prezenţi la gală.

Omer Tetik conduce Banca Transilvania din poziţia de CEO din 2013. Cetăţean de origine turcă, vorbeşte fluent patru limbi străine, inclusiv româna. Cu o experienţă de 27 de ani în sistemul bancar, a fost preşedintele Credit Europe Bank înainte să vină la Banca Transilvania. Când a preluat conducerea executivă a BT, în 2013, banca era a treia din piaţă, cu active de 30 mld. lei. Banca Transilvania este în acest moment cea mai mare bancă din România, cu active de peste 140 mld. lei.

Deloitte România organizează joi, 17 noiembrie, cu sprijinul media al Ziarului Financiar, Gala Best Managed Companies 2022 România, care va fi transmisă live pe zf.ro şi pe pagina de Facebook a Ziarului Financiar. În cadrul galei vor fi prezentate companiile care au obţinut recunoaşterea Best Managed Companies, un program Deloitte Private, susţinut în România de Banca Transilvania. Peste 20 de companii antreprenoriale din România au participat la program, care oferă o certificare companiilor private pentru excelenţa în management, pe baza unei metodologii internaţionale ce analizează modul în care este organizat şi condus businessul raportat la bunele practici internaţionale.

Cum funcţionează programul Best Managed Companies?

Companiile selectate în urma completării formularului de înscriere au intrat în faza de workshop-uri facilitate de profesionişti din cadrul Deloitte şi Banca Transilvania, care le-au permis să îşi analizeze performanţa potrivit metodologiei internaţionale Deloitte, care se bazează pe patru piloni: strategie, cultură şi angajament, inovaţie şi resurse, guvernanţă şi aspecte financiare.

Fiecare companie participantă la faza de workshop-uri a trecut printr-o auto-analiză a aspectelor strategice şi operaţionale, exerciţiu care a permis un transfer de cunoştinţe privind bunele practici internaţionale de la experţii care au facilitat workshop-urile către echipele de management ale companiilor şi identificarea punctelor forte, precum şi a zonelor de dezvoltat, transmit reprezentanţii Deloitte.

La finalul acestei etape, un juriu independent, format din experţi în domenii variate, relevante pentru mediul antreprenorial - Banca Naţională a României, Bursa de Valori Bucureşti, International Finance Corporation, Academia de Studii Economice -, a analizat companiile participante şi a decis care sunt acelea ale căror practici de organizare şi management al afacerii respectă standardele Best Managed Companies.

De aceea, pentru companiile înscrise, finalitatea programului este mai degrabă o certificare, decât un simplu premiu, iar cultura Best Managed Companies încurajează participarea repetitivă şi îmbunătăţirea rezultatelor de la an la an. Pentru companiile care primesc această recunoaştere, certificarea poate fi validată anual, cu condiţia menţinerii sau îmbunătăţirii performanţei raportat la setul de standarde internaţionale obiective. Pentru companiile înscrise, dar care nu s-au aflat pe lista celor care au primit această recunoaştere, certificarea poate fi obţinută la ediţiile următoare, în urma îmbunătăţirii zonelor identificate ca deficitare în cadrul workshop-urilor. Experienţa programului în alte state arată că, prin participări succesive, cele mai multe companii necertificate iniţial ca Best Managed evoluează semnificativ din punct de vedere calitativ şi chiar primesc titlul.

În numeroase ţări în care Deloitte organizează programul Best Managed Companies, în jur de o treime dintre companiile selectate pentru a doua fază, a workshop-urilor, ajung pe lista celor care primesc certificarea. Cum se va poziţiona România? Urmăriţi gala pe 17 noiembrie 2022, de la ora 19.00, pentru a afla.

 

Alexandru Reff, country managing partner Deloitte România

 

Andrei Burz-Pînzaru, partener Deloitte şi liderul programului Deloitte Private în România

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO