Bănci și Asigurări

Urmează videoconferinţa ZF – Patria Bank. „Importanţa parteneriatelor în business. Dezvoltarea companiilor agro şi micro prin cooperare şi colaborare“, 23 iunie

Urmează videoconferinţa  ZF – Patria Bank....

Autor: Florentina Niţu

19.06.2020, 12:58 115

Agricultura, unul dintre sectoarele vedetă ale înfiinţărilor de noi firme

Sectorul agricol s-a schimbat mult în ultimii ani datorită investiţiilor masive făcute de fermieri pentru a creşte performanţa companiei şi a ajunge mai uşor la consumatori, iar valul de noi firme înfiinţate arată că este unul dintre domeniile vedetă ale acestui an. De altfel, micile businessuri născute din idei inovative au planuri de creştere şi se văd peste hotare în câţiva ani.

Pandemia de COVID-19 a evidenţiat necesitatea dezvoltării companiilor agro şi micro prin cooperare şi colaborare. E vorba de conturarea unor parteneriate între jucătorii din toate sectoarele economiei, de la companii antreprenoriale şi multinaţionale, la actori financiar-bancari şi la instituţii ale statului.

Ziarul Financiar organizează împreună cu Patria Bank videoconferinţa „Importanţa parteneriatelor în business. Dezvoltarea companiilor agro şi micro prin cooperare şi colaborare“, marţi, 23 iunie, unde îşi propune să discute despre perspectivele economiei româneşti în acestă perioadă, despre ce au învăţat din actuala criză sau despre cât de importantă este colaborarea în business între toţi actorii economici şi ce impact ar putea avea această strategie pe termen lung.

Agricultura se află pe locul doi în topul domeniilor pe care au pariat antreprenorii născuţi după 1990 în ultimii cinci ani, cu peste 6.000 de companii create care au ca activitate cultivarea legumelor. Avansul înmatriculărilor de firme agricole este depăşit doar de cel al firmelor nou înfiinţate în domeniul IT, potrivit datelor confidas.ro, platformă de analiză a companiilor.

Ea este unul dintre principalele motoare de creştere ale economiei locale şi aduce businessurilor angrenate în acest sector marje de profit de peste 20%. Astfel, sectorul a devenit tot mai râvnit în rândul tinerilor.

Totodată, fondurile europene destinate tinerilor au stimulat înfiinţarea businessurilor agricole. Peste 11.300 de tineri fermieri au primit finanţare prin intermediul submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri“, program prin care fermierii cu vârsta de până în 40 de ani. În perioada 2014-2020, beneficiarii au primit maximum 50.000 de euro, bani nerambursabili.

În prezent, peste 93.500 din afacerile agricole din România sunt de tip PFA (persoană fizică autorizată), II (întreprindere individuală), IF (întreprindere familială), de patru ori mai multe decât cele de tip SRL (societate cu răspundere limitată) sau SA (societate pe acţiuni), conform Confidas.ro. Afacerile de tip SRL sau SA din agricultură sunt în număr de numai 20.000.

Videoconferinţa organizată de ZF îşi propune să aducă la masă actori importanţi din sectoare diferite, mai exact antreprenori, executivi din mediul bancar şi oficiali ai unor instituaţii cheie. La discuţii vor participa oficiali ai mediului antreprenorial, ai Patria Bank şi ai unor instituţii precum APIA, FEI sau FGCR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO