Bănci și Asigurări

Urmează ZF Asigurări Summit, 19 iunie. Când va ajunge piaţa asigurărilor la 10 miliarde de euro?

Urmează ZF Asigurări Summit, 19 iunie. Când va ajunge...

Autor: Mircea Nica

10.06.2024, 00:07 214

Piaţa asigurărilor a spart prag după prag, ajungând la subscrieri de aproape 3,5 mld. euro. Deşi evoluţia din ultimii ani este spectaculoasă, cu creşteri consistente atât per total piaţă, dar şi punctual pe anumite segmente care au deservit ca un important motor de creştere, spaţiu de creştere încă există.

Provocările ultimilor ani au afectat majoritatea industriilor, dar piaţa asigurărilor şi-a arătat rezilienţa şi capacitatea de a susţine plăţile, în ciuda falimentelor care au zguduit-o, pe lângă incertitudinea economică, inflaţia, creşterea dobânzilor şi toate problemele care au venit după pandemia de COVD.

ZF Asigurări Summit, cea de-a treia zi din cadrul conferinţei ZF Bankers Summit, va avea loc pe 19 iunie 2024, la Marriott şi îşi propune să răspundă la o întrebare care de-a lungul timpului s-a conturat în mintea tuturor şi anume, când va ajunge piaţa asigurărilor la 10 mld. euro.

La această întrebare directori executivi ai celor mai mari companii de asigurări din piaţă, împreună cu lideri ai brokerilor de asigurări şi reprezentanţi ai autorităţilor vor scoate în faţă oportunităţile din perioada următoare, perspectivele de creştere ale pieţei, pe ce direcţii ar trebui să ne orientăm şi cum ar trebui să acţionăm.