Bănci și Asigurări

Urmează ZF Asigurări Summit, miercuri, 19 iunie. În ultimii trei ani, piaţa asigurărilor şi-a dovedit rezilienţa în ciuda crizelor multiple, suprapuse, la care s-au adăugat şi două prăbuşiri istorice. Care mai sunt aşteptările pentru anii următori?

Urmează ZF Asigurări Summit, miercuri, 19 iunie. În...

Autor: Mircea Nica

17.06.2024, 00:06 53

Piaţa asigurărilor şi-a menţinut de-a lungul timpului un ritm pozitiv de creştere, chiar şi într-o perioadă în care incertitudinile au fost la cote înalte, în care crizele au fost multiple, inflaţia şi perspectivele dădeau semne de reticenţă, timp în care două falimente răsunătoare au zguduit piaţa. Dacă până acum impactul schimbărilor economice şi evoluţiilor din piaţă au fost absorbite şi gestionate de către asigurători, care sunt aşteptările pentru anii următori?

Optimisul, speranţa şi rezilienţa reprezintă sentimentele din piaţă pe baza cărora principalii jucători ai pieţei, atât asigurători, cât şi companiile de brokeraj, merg înainte şi îşi adaptează strategiile, continuă implementarea noilor tehnologii pentru a putea ţine pasul cu consumatorul român, pentru care nivelul de digitalizare şi tehnologizare nu mai este o opţiune, ci o nevoie.

ZF Asigurări Summit, conferinţă aflată la cea de-a treia ediţie, în continuarea celor două zile ale Conferinţei ZF Bankers Summit, 17-18-19 iunie, îşi propune ca împreună cu şefii principalelor companii de asigurări de pe piaţă, dar şi cu executivi ai companiilor de brokeraj şi autorităţi să dezbată ultimul deceniu de evoluţie a pieţei pe principalele segmente de asigurări, astfel încât să vedem încotro se îndreaptă piaţa, ce lipseşte şi  care sunt aşteptările pentru perioadă următoare.

Când va ajunge piaţa asigurărilor la subscrieri de 10 mld. euro, ce trebuie făcut pentru o piaţă mai puţin dependentă de asigurările RCA, cum putem să creştem tracţiunea pe zona asigurărilor de viaţă, când vor deveni asigurările de sănătate suficient de prezente ca să ducă la o îmbunătăţire a serviciilor medicale din România şi ce lipseşte pe piaţă astfel ca segmentul asigurărilor pentru companii să îşi crească atât atractivitatea, cât şi penetrarea, sunt câteva din temele pe care speakerii prezenţi la Conferinţa ZF Asigurări Summit, miercuri, 19 iunie, le vor dezbate.


Urmează ZF Bankers Summit, ziua a treia, Piaţa asigurărilor, miercuri 19 iunie, eveniment aflat la a treia ediţie, unde importanţi şefi ai companiilor de asigurări, ai societăţilor de brokeraj, dar şi autorităţi din industria asigurărilor vor discuta despre când va ajunge piaţa asigurărilor la subscrieri de 10 mld. euro, ce trebuie făcut pentru o piaţă mai puţin dependentă de RCA, cum putem să creştem tracţiunea pe zona asigurărilor de viaţă, când vor deveni asigurările de sănătate suficient de prezente ca să ducă la o îmbunătăţire a serviciilor medicale din România şi ce lipseşte pe piaţă astfel ca segmentul asigurărilor pentru companii să îşi crească atât atractivitatea, cât şi penetrarea.