Bănci și Asigurări

Urmează ZF Bankers '19, 2-3 iulie: Cum va arăta banca viitorului în România. Cine vine la conferinţă

Urmează ZF Bankers '19, 2-3 iulie: Cum va arăta banca...

Autor: Cristian Hostiuc

28.06.2019, 10:00 1163

De ce a lucra într-o bancă nu mai este un job de vis?

Acum 10-20 de ani a lucra într-o bancă reprezenta un job de vis. Bancherii aveau cele mai mari salarii, peste 1.000 de euro, iar bo­nu­surile erau foarte mari dacă se atin­geau ţintele de vânzări, de creştere şi de profit.

Acum, a lucra într-o bancă nu mai este pe lista priorităţilor unui absolvent de ASE sau al unei facultăţi economice, companiile din IT, de tehnologie, luând locul băncilor, cu un salariu de 1.500 de euro. Băncile spun că acum au nevoie să atragă mai mulţi IT-işti de­cât bancheri, pentru că băncile devin din ce în ce mai digitale, automatizate şi mai teh­no­logizate, iar puterea în bancă se schimbă.

Calculatoarele cu scoringurile din spate acordă deja credite, interacţiunea umană fiind doar atunci când se face modelul de business. Poziţiile umane de back-office încep să fie înlocuite de roboţi. Clienţii sunt găsiţi acum mai mult pe reţelele sociale, acolo unde stau cel puţin două ore.

Cum se schimbă funcţia de bancher, cum sunt găsiţi noii clienţi şi cum se des­făşoară interacţiunea cu ei reprezintă subiecte de discuţie la ZF Bankers Summit ‘19, 2-3 iulie.­

Rezervaţi-vă AICI locul la ZF Bankers 19

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO