Bănci și Asigurări

Urmează ZF Bankers 2022 – 11-12-13 iulie. Studiu CFA Society România: Aproape 18% dintre români nu sunt dispuşi să economisească lunar pentru perioada pensionării

Urmează ZF Bankers 2022 – 11-12-13 iulie. Studiu CFA...

Autor: Georgiana Mihalache, Claudia Medrega

30.06.2022, 00:07 420

♦ Românii consideră că statul trebuie să asigure un trai decent şi asistenţă socială după pensionare şi o treime dintre participanţii la studiul CFA Society România sunt dispuşi să economisească maximum 5% din veniturile lunare pentru perioada pensionării ♦ Românii în pragul pensionării, categoria 55-65 de ani, sunt cei mai reticenţi privind economisirea.

Nevoia de economisire a unui procent de 6% până la 10% din veniturile lunare este cea mai prezentă la populaţia cuprinsă între 35 şi 44 de ani, iar nivelul de educaţie influenţează direct ponderea din venituri alocată economisirii. Sunt câteva date care au reieţit din studiul asociaţiei analiştilor financiari CFA Society România - „Cum ne asigurăm viitorul? Despre Bunăstare şi Statut Social“.

Sondajul de opinie care a stat la baza studiului a  fost realizat în perioada 17-20 de­cem­brie 2021 şi a cuprins un eşantion de 801 persoane din mediul urban. Marja de eroare este de 3,4%.

„Persoanele care câştigă salariul mediu pe economie au o conştientizare a nevoii să economisească, dar 28% din populaţia României este la risc de sărăcie fără transferurile sociale, adică 5 milioane de persoane. Trebuie să adresăm acest clivaj. Mai avem 4,8 mil. persoane pensionate în acest moment care au foarte puţine venituri în afară de pensie. Sunt persoane care depind de stat“, a spus Andreea Nica, membru în consiliul director al CFA România şi coordonator al studiului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO