Bănci și Asigurări

Va ajunge şi în România? MasterCard vrea să permită plata în rate fixe a cumpărăturilor „în anumite ţări europene“

Digitalizarea ia avânt

Digitalizarea ia avânt

Autor: Liviu Popescu

20.01.2016, 07:00 992

MasterCard, una dintre cele mai mari organizaţii de plată la nivel mondial, prezentă şi în România, a anunţat ieri că va implementa din a doua jumătate a acestui an opţiunea de plată a cumpărăturilor în rate lunare fixe cu cardurile de debit sau de credit.

Astfel, deţinătorii de carduri Maestro şi MasterCard şi-ar putea achita în rate lunare egale cumpărăturile, ceea ce le va permite să-şi extindă bugetul atunci când este nevoie, însă opţiunea de plată va fi valabilă la început „doar în anumite ţări europene“, potrivit reprezentanţilor MasterCard.

Mai multe bănci din România permit în prezent serviciul de plată în rate fără dobândă a cumpărăturilor achitate cu cardurile de credit, astfel că diferenţa pe care ar putea MasterCard s-o aducă pe piaţa locală, dacă opţiunea va fi accesibilă şi în România, va fi plata în rate a cum­părăturilor şi cu cardul de debit sau cu cel business.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO