Bănci și Asigurări

Va fi tot mai greu să ajungi preşedinte de bancă sau să preiei o poziţie de top. Noul regulament al BNR este mult mai dur

Va fi tot mai greu să ajungi preşedinte de bancă sau...

Autor: Mircea Nica

22.06.2021, 08:30 563

La finalul anului trecut, BNR a adoptat prevederile europene legate de manage­men­tul băncilor, respectiv criteriile care trebuie în­deplinite de cei care vizează o poziţie de con­ducere, o poziţie cheie într-o bancă sau membru în Consiliul de Administraţie.

Pentru a ajunge în top management trebuie să ai o experienţă cumulată de 10 ani, în ultimii 12 ani, în cadrul băncilor sau a altor instituţii financiare, supuse supra­ve­gherii unei autorităţi competente, din care tre­buie să ai 6 ani în funcţii de conducere sau în funcţii-cheie, în cazul directorului general şi al preşedintelui directoratului.

Pentru a ocupa o poziţie în top manage­ment, de exemplu vicepreşedinte, trebuie să ai o experienţă cumulată de 10 ani, din ulti­mii 12 ani, dar şi cinci ani într-o funcţie de con­ducere anterioară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO