Bănci și Asigurări

Valentin Ionescu, director de proiect ASF: Nicio companie de asigurări nu ar putea să plătească daunele în cazul unui cutremur major

Valentin Ionescu, director de proiect ASF: Nicio companie...

Autor: Anelis Baciu

16.07.2015, 12:09 1386

Nicio companie de asigurări generale nu şi-ar putea permite să plătească despăgubirile în cazul unui cutremur sever, indică rezultatele testelor de stres realizate de ASF, spune Valentin Ionescu, director de proiect în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

„Doar o companie isi permite să plătească toate despăgubirile in cazul unui cutremur sever, dar este un asigurător de viaţă, nu un asigurător care vinde poliţe generale”,  a afirmat Ionescu.

Cel mai mare impact a fost identificat în cazul unui cutremur sever, în conditii incapacităţii de plată a unui reasigurător necesar de a fi acoperit în cazul unui cutremur se situează la 9,9 miliarde de lei.Pe scenariul de inundaţii necesarul de acoperit ar fi de 6,5 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO