Bănci și Asigurări

Valentin Lazea, economistul-şef al BNR: „Un client care vine la un IFN este mai sărac şi cu atât mai mult trebuie să i se aplice un grad de îndatorare mai strâns. 40% s-ar putea să fie un nivel prea generos.“

Valentin Lazea

Valentin Lazea

Autor: Anelis Baciu

20.11.2018, 17:05 1213

Clienţii care apelează la un împrumut acordat de o instituţie financiară non-bancară (IFN) sunt mai săraci şi mai nebancabili decât debitorii băncilor, fapt care justifică aplicarea unui grad maxim de îndatorare, a declarat Valentin Lazea, economistul-şef al BNR, în cadrul confe­rin­ţei anuale a Asociaţiei Societăţilor Finan­ciare - ALB România care a avut loc săptămâna trecută.

„Raţiunea stabilirii unui grad de îndatorare a fost cea de a asigura un joc egal şi de a-i proteja pe debitori. Un debitor care vine la un IFN este mai sărac şi mai nebancabil, şi cu atât mai mult trebuie să i se aplice o limită mai strânsă. Nivelul de 40% s-ar putea să fie prea generos“, a declarat Valentin Lazea, economistul-şef al Băncii Naţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO