Bănci și Asigurări

Valentin Tătaru preia funcţia de economist-şef la ING Bank România. Poziţia a fost ocupată timp de 5 ani de Ciprian Dascălu

Valentin Tătaru preia funcţia de economist-şef la ING...

Autor: Roxana Rosu

13.01.2021, 09:42 409

Valentin Tătaru preia funcţia de economist-şef pentru ING Bank România, după ce a lucrat timp de 10 ani în departamentul de trezorerie al băncii.

El s-a s-a alăturat ING România în 2007, iar din 2018 a fost numit economist, în departamentul de cercetare economică şi a acoperit analiza macroeconomică a mai multor ţări (România, Bulgaria, Serbia, Croaţia).

„Am toată încrederea că Valentin Tătaru va continua şi dezvolta o tradiţie deja solidă a departamentului de analiză macroeconomică din ING de a reprezenta un etalon de credibilitate şi profesionalism pe piaţa locală şi în regiune”, spune Florin Ilie, deputy CEO şi Head of Wholesale Banking Romania.

Poziţia de economist-şef la ING a fost ocupată pentru cinci ani de Ciprian Dascălu, care a părăsit banca în ianuarie 2020, pentru o funcţie similară la BCR.

Din noua funcţie, Valentin Tătaru îşi va  continua activitatea de cercetare macroeconomică cu accent pe economia României, dar şi a celorlalte ţări din regiune deja acoperite.

El a absolvit facultatea de Economie Generală din cadrul ASE Bucureşti, precum şi masterul de Studii Economice Europene al aceleiaşi facultăţi. În timpul activităţii profesionale, a obţinut diploma de Certified Treasury Professional de la AFP (Association for Financial Professionals) şi ACI Diploma de la Financial Markets Association.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO