Bănci și Asigurări

Valerie Marcelle Villafranca are aprobarea BNR pentru a intra în boardul BRD

Valerie Marcelle Paule Villafranca

Valerie Marcelle Paule Villafranca

Autor: Cristina Bellu

09.07.2020, 10:42 1339

Valerie Marcelle Paule Villafranca a primit acordul BNR pentru a prelua poziţia de administrator în consiliul de administraţie al BRD-SocGen, după ce la începutul lunii noiembrie 2019 a fost mandatată administrator provizoriu, ca urmare a renunţării lui Philippe Laurent Charles Heim la funcţie.

“În conformitate cu art. 234 alin. 1 litera g) din Regulamentul ASF nr. 5/ 2018 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, BRD - Groupe Société Générale S.A. informează investitorii că Banca Naţională a României a aprobat numirea doamnei Valerie Marcelle Paule Villafranca în calitate de administrator”, transmit reprezentanţii BRD.

Valerie Marcelle Paule Villafranca a activat timp de 25 de ani în consultanţa afacerilor şi probleme de strategie, ocupând funcţii de conducere de top, precum cea ce director risc şi conformitate pentru Europa de Vest, America de Sud şi Africa în cadrul Boston Consulting Group în perioada 2014-2018, director general pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa şi director general, fondator şi director al grupului Aon, în perioada 2006-2010.

În perioada 2002-2006, Valerie Marcelle Paule Villafranca a fost  director senior specializat în ad­mi­nistrarea riscurilor în cadrul Ernst & Young în Paris, di­rector senior specializat în ad­mi­nsitrarea riscurilor în cadrul Arthur Andersen, Paris în perioada 2000 - 2002 şi director specia­li­zat în consultanţă de afa­ceri în cadrul Arthur Andersen, Paris între 1998 şi 2000.

În pre­zent, Valerie Marcelle Paule Villafranca este director al programului privind transformarea în materie de cunoaştere a clientelei la ni­velul grupului francez Société Générale, potrivit in­for­maţiilor publicate în CV.

BRD-SocGen, a treia bancă de pe piaţa locală după active, a obţinut în primul trimestru (T1) din acest an un profit net de 233 mil. lei, în scădere cu 19,3% faţă de câştigul raportat pentru aceeaşi perioadă din 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO