Bănci și Asigurări

Vânzările de asigurări de sănătate au crescut cu 24% în S1/2019, la peste 200 mil. lei

Vânzările de asigurări de sănătate au crescut cu 24%...

Autor: Mircea Nica

17.09.2019, 07:33 215

Vânzările de asigurări de sănătate au crescut susţinut în ultimii cinci ani, fiind segmentul de piaţă care înregistrează cea mai mare creştere.

Volumul total al primelor brute subscrise pe segmentul asigurărilor de sănătate, unul dintre cele mai dinamice segmente în ultimii ani, a ajuns la 205 mil. lei după o creştere cu 23,5% în primul semestru (S1) al anului 2019 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cea mai mare contribuţie la vânzările de asigurări de sănătate o au societăţile care practică asigurări generale, cu o valoare a primelor subscrise pe această componentă de 126,9 mil. lei, potrivit raportului Autorităţii de Supra­veghere Financiară (ASF).

În cazul companiilor de asigurări generale, cele mai mari subscrieri din asigurări de sănătate se remarcă la Allianz-Ţiriac, cu o valoare a vânzărilor de 69,1 milioane de lei în S1/2019. Pe locul secund în clasamentul asigurătorilor cu subscrieri mari din asigurări de sănătate se află Groupama Asigurări, iar Generali România Asigurări ocupă poziţia 3.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO