Bănci și Asigurări

Vasile Iuga, PwC România: “Nu trebuie să creştem PIB-ul prin dopaj ca la Rio”

Vasile Iuga, PwC România: “Nu trebuie să creştem...

Autor: Anca Bălăceanu

09.08.2016, 12:06 617
Vasile Iuga, Senior Adviser la PwC Romania, a declarat la conferinţa ZF “Provocările României” că planurile pentru dezvoltarea economică a României trebuie să pună accentul pe sustenabilitate şi durabilitate.
 
“Mama provocărilor în România este consolidarea unei dezvoltări sustenabile a PIB-ului de 5% timp de 20-25 de ani. Doar aşa ar putea fi redus decalajul de dezvoltare faţă de celelalte ţări europene. România are nevoie să stea departe de creşteri bruşte şi nesustenabile în economie deoarece riscă să le piardă foarte uşor.”, a explicat Vasile Iuga.
 
Cei mai importanţi factori care ne influenţează PIB-ul sunt capitalul, resursa umană şi productivitatea, potrivit acestuia.
 
“Forţa de muncă nu este destul de pregătită, iar infrastructura e absentă. România e frântă în interior şi izolată de exterior şi riscăm să devenim o ţară marginală din punct de vedere geopolitic. Trebuie ca societatea să exercite presiuni blânde asupra clasei politice pentru a adopta măsuri care generează consens la nivel guvernamental pentru a încuraja sectorul privat.” a concluzionat Vasile Iuga.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO