Bănci și Asigurări

VB Leasing: contracte de 107 mil. euro

11.07.2007, 16:45 23

VB Leasing, companie membra a grupului financiar austriac Volksbank, a incheiat in prima jumatate a acestui an contracte in valoare de 107 milioane de euro, cu 45% mai mult decat in perioada similara din 2006.
"Exista mai multe explicatii pentru aceasta crestere: avem in prezent 13 puncte de lucru in toata tara, iar in multe dintre aceste centre raspunsul catre client se da foarte repede, datorita posibilitatii de a efectua local analiza bonitatii", afirma reprezentantii companiei.
Valoarea bunurilor finantate de companie a ajuns la 84 de milioane de euro.
Din totalul finantarilor acordate, 63% au fost destinate achizitiei de autoturisme si autoutilitare, 30% au fost folosite pentru camioane si remorci, iar restul pentru echipamente. Structura imprumuturilor a ramas neschimbata fata de aceeasi perioada a anului trecut.
VB Leasing a incheiat primele sase luni ale acestui an cu un portofoliu format din 5.832 de contracte, mai multe cu 25% decat in primul semestru din 2006. Peste 90% din acestea au fost incheiate de persoane fizice si persoane fizice autorizate.
In 2006, compania a avut afaceri de 186 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO