Bănci și Asigurări

Venituri totale de 120 mil. euro pentru Asirom

31.10.2003, 00:00 22



Asirom a anuntat ca a inregistrat venituri totale de 120 milioane euro pe primele noua luni ale acestui an, din care 96 milioane euro din asigurari generale si 24 milioane euro din asigurari de viata.



Compania nu a precizat daca veniturile inseamna doar incasari din prime brute sau incasari din asigurari plus alte venituri (cum sunt de exemplu cele financiare), astfel incat nu se poate face o comparatie cu datele din 2002.



Pe primele noua luni din 2002, compania a raportat incasari din prime brute de 91 milioane euro (2.774 miliarde lei).



Anul acesta, in cadrul asigurarilor generale, veniturile din vanzari de asigurari de raspundere civila auto au fost de 36, 7 mil. euro, iar cele din Carte verde de 3,7 milioane euro.



Compania a platit despagubiri si sume asigurate in aceeasi perioada de 42 milioane euro, cu o treime mai mult fata de 31 milioane euro in 2002.



Asirom are acum un capital social de 637,8 miliarde de lei, in urma unei majorari care a avut loc anul trecut.



Conform ultimelor raportari de pe Rasdaq, actionarii principali ai companiei sunt societatea Interagro, care detine 38,18% din actiuni si Astra Romana- cu 17,78%. Ceilalti actionari sunt Broadhurst Investment Ltd - 19,75 %, Postelnicu Tiberiu Bica - 11,54% si Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului - 6,37%. Interagro este controlata de omul de afaceri Ioan Nicolae.



Compania, provenita din fosta ADAS - Administratia Asigurarilor de Stat, este cea mai mare companie din punct de vedere al incasarilor totale- asigurari de viata si non-viata- dar pe locul doi pe fiecare segment in parte, dupa ING Nederlanden si, respectiv, Allianz-Tiriac (Asigurari generale).
sorin.pislaru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO