Bănci și Asigurări

Veniturile Aegon au crescut cu 50% în primele nouă luni, susţinute de preluarea Eureko

Veniturile Aegon au crescut cu 50% în primele nouă...

Autor: Liviu Popescu

20.11.2014, 00:00 122

Aegon, sucursala locală a asiguratorului olandez cu acelaşi nume, a înregistrat în primele nouă luni venituri din prime subscrise de 34 mil. lei, în creştere cu 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Creşterea a fost susţinută atât de vânzările de poliţe noi, cât şi de finalizarea preluării portofoliului Eureko, parte a grupului financiar Achmea, de asemenea din Olanda. La începutul anului trecut, Aegon a preluat operaţiunile de pensii private şi asigurări ale Eureko, un business cu active totale de peste 800 mil. lei. Din totalul contractelor noi, asigurările tradiţionale au reprezentant 75%, în timp ce portofoliul companiei în România a depăşit pragul de 40.000 de poliţe.

Aegon a anunţat că a înregistrat rezultate pozitive şi la nivel global, iar pe segmentul asigurărilor de viaţă vânzările grupului au crescut în primele nouă luni cu 34% şi au ajuns la 552 mil. euro. Vânzările de asigurări generale, de sănatate şi de accident au crescut cu 40%, până la 257 mil. euro. Piaţa pensiilor private este estimată pentru acest an la aproximativ 18 mld. lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO