Bănci și Asigurări

OTP Bank suplimentează plafonul de garantare a creditelor prin IMM Invest. Roxana Hidan, deputy CEO la OTP Bank: Faptul că am consumat deja plafonul alocat denotă implicarea băncii şi o nevoie foarte mare a antreprenorilor de sprijin din partea statului

Roxana Hidan, deputy CEO Divizia Retail în cadrul OTP Bank România:

Am crezut de la bun început că programul IMM Invest România poate fi acea forţă motrice necesară în relansarea economiei româneşti şi acea gură de oxigen de care au nevoie firmele mici şi mijlocii aflate în dificultate.

Roxana Hidan, deputy CEO Divizia Retail în cadrul OTP Bank România: Am crezut de la bun început că programul IMM Invest România poate fi acea forţă motrice necesară în relansarea economiei româneşti şi acea gură de oxigen de care au nevoie firmele mici şi mijlocii aflate în dificultate.

Autor: Cristina Bellu

11.08.2020, 13:33 463

♦ Fondurile alocate iniţial băncii, de aproape 340 mil. lei, au fost epuizate de OTP Bank prin direcţionarea către companii din sectoare precum servicii, comerţ, producţie, transporturi şi construcţii.

OTP Bank, subsidiara de pe piaţa românească a celui mai mare grup bancar din Ungaria, anunţă suplimentarea plafonului de garantare a creditelor pentru întreprinderile mici şi mijlocii acordate în cadrul programului guvernamental IMM Invest, derulat prin intermediul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

Decizia vine la mai puţin de trei luni de la demararea programului, în contextul în care fondurile alocate iniţial, în valoare de aproape 340 mil. lei, au fost epuizate de OTP Bank prin direcţionarea acestora către companii care activează în sectoare precum servicii, comerţ, producţie, transporturi şi construcţii.

”Am crezut de la bun început că Programul IMM Invest România poate fi acea forţă motrice necesară în relansarea economiei româneşti şi acea gură de oxigen de care au nevoie firmele mici şi mijlocii aflate în dificultate. Faptul că am consumat deja plafonul alocat la semnarea Convenţiei de Garantare şi Plată a Granturilor denotă implicarea colegilor mei în susţinerea mediului de afaceri, dar şi o nevoie foarte mare a antreprenorilor de sprijin din partea statului”, spune Roxana Hidan, Deputy CEO Divizia Retail, în cadrul OTP Bank România.

Dumitru Nancu, directorul general FNGCIMM, apreciază la rândul său că guvernul României este interesat ca injecţia de capital să ajungă cât mai repede în economie, astfel că, ”este firesc să salutăm rezultatele băncilor care reuşesc să transfere cât mai repede banii în contul IMM-urilor, să suplimentăm plafoanele acestor bănci şi să realocăm resursele de la finanţatorii înscrişi în program care nu reuşesc să ţină pasul cu acest ritm.”

IMM Invest este un program guvernamental care ajută firmele mici şi mijlocii afectate de criza pandemiei de COVID-19 să asigure capital de lucru şi de investiţii în contextul economic actual. Prin intermediul acestui program, statul garantează până la 90% din valoarea creditelor obţinute de firme de la bănci.

De asemenea, statul subvenţionează dobânda pentru aceste credite, însă doar până la sfârşitul acestui an, subvenţionarea pentru anii următori fiind posibilă doar dacă prognoza de creştere economică este mai mică decât creşterea din acest an.

În cadrul programului IMM Invest s-au înscris 22 de bănci finanţatoare care vor acorda credite/linii de credit pentru investiţii în valoare de până la 10 mil. lei, durata finanţării fiind de până la 72 de luni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO