Bănci și Asigurări

Veste proastă. Competiţia între bănci devine şi mai slabă. BNP Paribas Personal Finance pleacă din România

Veste proastă. Competiţia între bănci devine şi mai...

Autor: Claudia Medrega

07.03.2023, 00:07 1583

BNP Paribas Personal Finance a anunţat demararea procedurilor de sistare a operaţiunilor din România ale diviziei de consumer finance Cetelem după ce nu s-a concretizat „procesul de identificare a unui partener financiar care să posede capacitatea de a defini şi a asigura un viitor stabil pentru companie”, încetarea activităţii din România urmând a se realiza progresiv.

Această decizie vizează doar activitatea Cetelem, fără impact asupra altor entităţi ale BNP Paribas, care îşi vor continua operaţiunile şi planurile de dezvoltare în România. Exitul BNP Paribas Personal Finance din România vine într-un context în care pe piaţa de credite de consum există mişcări de restrângere de activitate a unor companii active pe acest segment. Odată cu decizia BNP Paribas Personal Finance de a sista opera­ţiunile din România, încă o bancă cu capital francez dispare de pe piaţa locală, după ce francezii de la Credit Agricole, una dintre cele mai mari bănci din Europa, şi-au vândut banca din România, în 2022 finali­zându-se preluarea Credit Agricole de către Vista Bank (fosta Marfin).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO