Bănci și Asigurări

Vicepreşedintele executiv al băncii de stat Eximbank şi-a dat demisia

Crina Cosma

Crina Cosma

Autor: Liviu Popescu

07.02.2016, 18:36 1592

Crina Cosma, vicepreşedintele executiv al Eximbank, a doua bancă că mărime din sistem deţinută de stat, şi-a dat demisia din această poziţie, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.

“Se constată vacantă funcţia de administrator, membru al Consiliului de Administraţie, respectiv vicepreşedintele executiv al Eximbank ca urmare a demisiei doamnei Crina Cosma”, se arată în documentul publicat în Monitorul Oficial.

Ministerul Finanţelor trebuie să vină cu o nouă propunere, însă până în prezent nu a făcut acest lucru.

“Se mandatează Direcţia Juridică din cadrul Eximbank pentru a efectua toate demersurile necesare în vederea radierii de la Oficiul Registrului Comerţului Bucureşti a tuturor menţiunilor cu privire la calitatea doamnei Crina Comsa de administrator, membru al consiliului de administraţie al EximBank, respectiv vicepreşedinte executiv al EximBank”, se mai menţionează în Monitorul Oficial.

Eximbank, banca de stat dedicată finanţării exportatorilor, a trecut la sistem dualist de conducere în luna august din 2015, cu Vasile Secăreş în funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie al băncii şi Traian Halalai în funcţia de director general, înaintea CEC Bank, singurul jucător de top rămas în portofoliul statului.

Halalai ocupă această poziţie din noiembrie 2012, fiind ales pentru acest rol de către fostul premier Victor Ponta, care a demisionat în toamna anului trecut pe fondul protestelor masive de stradă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO