ZF Insurance Summit 2017

Vicepreşedintele pe asigurări al ASF: Nu vor exista creşteri la RCA în luna decembrie, când tarifele de referinţă vor fi recalculate

6 nov 2017 Autor: Anelis Baciu

Tarifele poliţelor auto obligatorii (RCA) nu vor creşte în luna decembrie, când un ac­tor independent va recalcula tarifele de refe­­­rinţă, pentru că legislaţia actuală pe RCA este foarte bine pusă la punct, a declarat Cornel Coca Constantinescu, vicepreşedinte res­­pon­sabil cu sectorul asigurărilor în cadrul Auto­rităţii de Supraveghere Financiară (ASF), la evenimentului ZF Insurance Summit, care a avut loc la finalul săptă­mânii trecute.
 
„Tariful de referinţă se calculează semestrial conform legii. Următorul tarif de referinţă va fi calculat în luna decembrie de un actuar independent, nu de către ASF. Personal, nu cred că vor exista creşteri. Spun acest lucru pentru ca legea este bine făcută astăzi. Avem un segment de riscuri prestabilite la care ne raportăm când calculăm tariful de primă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.11.2017

 
Cuvinte cheie:
rca
, tarif
, asigurari
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide