Bănci și Asigurări

Victoriabank din Republica Moldova, unde Banca Transilvania şi BERD sunt acţionari, este prinsă într-un scandal soldat cu punerea sub sechestru a bunurilor băncii

Victoriabank din Republica Moldova, unde Banca...

Autor: Roxana Rosu

10.08.2020, 23:35 32721

Victoriabank, a treia bancă din Republica Moldova, unde Banca Transilvania şi BERD sunt acţionari, este prinsă în mijlocul unui imens scandal în urma unor evenimente petrecute acum 6 ani.

Publicaţia online din Republica Moldova - deschide.md - a anunţat că o instanţă de judecată a autorizat punerea sub sechestru a bunurilor Victoriabank pentru repararea unui prejudiciu cauzat prin infracţiune, în valoare de 2,3 miliarde de lei moldoveneşti, adică aproape 120 de milioane de euro.

Victoriabank a declarat luni că este surprinsă de includerea sa în acest caz, care vizează evenimente petrecute în sistemul bancar din Republica Moldova cu 6 ani în urmă, după o perioadă atât de lungă de la derularea faptelor.

“În opinia noastră, Victoriabank, în forma sa actuală şi după transformarea începută în 2018, nu are legătură cu cauza cercetată de autorităţi“, a anunţat banca într-un comunicat de presă.

Bogdan Pleşuvescu, preşedintele Victoriabank începând cu 2018, spune că “suntem deschişi faţă de autorităţi, să oferim toate detaliile necesare, pentru că este şi în interesul nostru ca aceste lucruri să fie lămurite definitiv”.

Victoriabank îndeamnă “actorii publici din ţară să acţioneze responsabil în tot ceea ce fac, aşa încât companiile locale şi străine să aibă curajul de a investi în Republica Moldova, mai ales pentru că ţara are atât de mare nevoie de investiţii care să contribuie la dezvoltarea economică”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO