VIDEO ZF Live: Adrian Codîrlaşu, CFA, preşedintele CFA România: BNR va mai mări de cel puţin trei ori rata dobânzii în 2018, ajungând de la 2,25% la 3%. ROBOR-ul va creşte la 3%

13 feb 2018 Autor: Alexandra Cepăreanu

„Analiştii anticipează că Banca Centrală va mai mări de cel puţin trei ori rata dobânzii anul acesta, de la 2,25% către 3%, deci rata anticipată a ROBOR este în jur de 3%. Astfel, automat şi dobânzile la depozite vor urma piaţa monetară şi vor creşte”, a spus Adrian Codîrlaşu, CFA, preşedintele CFA România, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Pe cale de consecinţă, majorările ratei dobânzii duc la o creştere sănă­toa­să a economiei, în jurul ratei potenţiale de creştere, care se află între 4 şi 5%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.02.2018

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
crestere
, rata
, analisti
, dobanda
, asociatie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide