Bănci și Asigurări

VIDEO ZF Live. Ce spun oamenii de afaceri despre criza din Grecia: "Există momente când regulile capitalismului sunt anulate de panică"

29.06.2015, 13:53 5582

Florin Pogănaru, preşedintele AOAR: Există momente când regulile capitalismului sunt anulate de panică

Florin Pogănaru, preşedintele AOAR (Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România) susţine că va continua să îşi depoziteze banii la o bancă cu capital grecesc şi că nu ia în calcul o eventaulă retragere a lor.

“Nu le cerem o dobândă mai mare. Există momente când regulile capitalismului sunt anulate de panică. Acum e mai importantă anularea panicii decât o dobândă mai mare”, a declarat Florin Pogănaru, preşedintele AOAR, la ZF Live .

“Fără discuţie că vom avea nişte prime zile cu o aşteptare încordată; cu scăderea bursei şi leul care se va devaloriza”, a mai spus Pogănaru la ZF Live.

Pogănaru crede că problema actuală a Greciei se poate transforma într-un conflict social dintre populaţia elenă săracă şi cea bogată, astfel că cei cu venituri mari îşi doresc menţinerea ţării în zona euro, pe când grecii cu venituri reduse sunt iritaţi de comportamentul creditorilor, situaţia fiind descrisă ca o “revoltă a unor oameni care nu mai au ce pierde”.

Felix Pătrăşcanu, CEO Fan Curier: În Grecia există un mix de naivitate. Populaţia se aşteaptă la lucruri nu tocmai plăcute

Felix Pătrăşcanu susţine că locuitorii Greciei sunt liniştiţi şi că există “un mix de naivitate”, pentru că ei ştiu ce lucruri neplăcute îi aşteaptă de fapt. Momentan, grecii au preţuri reduse pentru cazare şi hrană, pentru a menţine strategia de atragere a turiştilor străini. Cât despre refuzul comercianţilor de a accepta plata cu cardul, Pătrăşcanu a spus că nu a întâmpinat astfel de probleme pe parcursul şederii sale în Grecia. Pe de altă parte, cine doreşte să retragă o anumită sumă de bani din cont, nu poate să facă acest lucru.

Pătrăşcanu a mai spus că una dintre grijile grecilor este vremea care, pentru această perioadă a anului, este destul de rece. Cu toate astea, plajele elene sunt pline de turişti români, austrieci, dar mai ales britanici

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO