Bănci și Asigurări

Video ZF Live. Daniliuc, Raiffeisen Leasing: Sunt perspective pozitive. Piaţa va ajunge la 1,5 miliarde de euro anul acesta

Autor: Ciprian Botea

18.06.2015, 00:08 375

Raiffeisen Leasing a finanţat bunuri de peste 27 milioane de euro în primul trimestru, în creştere cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Piaţa de leasing financiar, care a crescut cu 13% în primul trimestru, va încheia anul acesta cu un volum total de finanţări de 1,5 mld. euro, respectiv cu aproape o cincime peste nivelul din 2014, unul dintre motoarele industriei fiind segmentul echipamentelor agricole, consideră Felix Daniliuc, directorul general al Raiffei­sen Leasing şi preşedintele ALB – asociaţia societăţilor financiare.

„Avem aşteptări de la zona de echipamente şi agricultură. E al doilea an de creşteri semnificative pe agricultură. Sunt fermieri care vin şi vor să cumpere echipamente, sunt firme care vor să vândă. Creşterea e peste media pieţei“, a declarat Daniliuc, prezent la emisiunea ZF Live.

Raiffeisen Leasing a încheiat primul trimestru cu un volum de finanţări de 27,4 mil. euro, în creştere cu aproape 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Compa­nia se află în top trei cele mai mari companii de leasing deţinute de bănci, cu o cotă de piaţă de aproape 8%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO